dag-van-empathie-2020
Leestijd: 2 minuten

Met onder meer Romana Vrede, Iris Kroes, Stephanie Afrifa & Jan van Mersbergen

Op zondag 3 mei 2020, aan de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, wordt van 15.15-16.30 uur de Dag van Empathie uitgezonden via​Facebook en op AT5. Met de Dag van Empathie wil ​Stichting Nederland Wordt Beter in samenwerking met Pakhuis de Zwijger zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In een gevarieerd programma met speeches, muziek en poëzie delen Nederlanders hun verhaal met Nederland. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen, ontstaat er meer empathie. De Dag van Empathie is bedoeld om mensen in aanraking te brengen met verhalen van hun stads- en landgenoten, met wie ze wellicht op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Maar wanneer je elkaar ontmoet, blijk je meer van jezelf in de ander te herkennen dan je dacht. We leggen zo een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de stad en in de samenleving.

Programma
Tijdens de Dag van Empathie 2020 kun je je laten inspireren door toespraken van ​Romana Vrede (actrice, schrijfster en winnaar de Theo d’Or 2017), ​Jan van Mersbergen (schrijver en winnaar van de NRC Lezersprijs 2019),​ Rui Jun Luong (initiatiefnemer Asian Raisins) en Karin van Montfoort & Renske Verhoeven (oud-verpleegkundigen en initiatiefnemers COVID-19 Extra handen). De toespraken worden afgewisseld met live muziek van Iris Kroes (zangeres, harpiste en winnares The Voice of Holland) en​ Gery Mendes (vocalist, producer en acteur) en poëzie van ​Babs Franklin Gons​ (Spoken Word Performer).

De avond wordt gepresenteerd door curator, presentator en tafeldame bij De Wereld Draait Door ​Stephanie Afrifa​.

Uitzending Tijd: 15.15 – 16.30 uur
Waar:Facebook​ & AT5.
De Dag van Empathie wordt dit jaar uitgezonden op Facebook en ook op AT5 om 15.15 (herhaald om 20.15u). Like ​3 Mei: Nationale Dag van Empathie op facebook om op de hoogte te blijven van updates en toekomstige events.

Meer info:
www.dagvanempathie.nl
info@dagvanempathie.nl

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.