Leestijd: 2 minuten

Van inspirerende films tot hartverwarmende series; deze maand hebben we hebben we speciaal voor jou 5 Netflix tips samengesteld om de winter knus door te komen. Hier onze grootste aanraders voor december op een rij!

1. The Chair

Een aanrader voor komedie- en dramaliefhebbers! In The Chair speelt Sandra Oh Dr. Ji-Yoon Kim, het nieuwe hoofd van de afdeling Engels aan de universiteit van Pembroke. Ze is de eerste vrouw én eerste vrouw van kleur die de functie bekleedt. Daarnaast is ze ook nog eens één van de weinige niet-witte mensen op de universiteit en krijgt ongevraagd veel te verduren. De serie heeft 1 seizoen en 6 afleveringen online staan.

2. Found

Found is een documentaire over drie geadopteerde tieners die erachter komen dat ze nichtjes van elkaar zijn via de website 23andMe. Hun online ontmoeting inspireert de jonge vrouwen om naar China te reizen om de brandende vraag over hun achtergrond te confronteren. De documentaire duurt 1 uur en 38 minuten.

3. Dash & Lily

Dash & Lily is de perfecte serie om deze kerst sfeervol door te brengen! De serie is gebaseerd op het boek ‘Dash & Lily’s Book of Dares’ van David Levithan & Rachel Cohn. In boekhandel Strand Bookstore ontdekt Dash, die kerstmis haat, een rood boekje waarin enkele opdrachten staan die hij moet uitvoeren. Na de opdracht is het de bedoeling dat hij zelf een opdracht verzint en het boekje achterlaat voor de volgende persoon. Dash en Lily, een grote kerstfan, gaan helemaal op in het spel hoewel ze elkaar nog niet gezien hebben. Na verloop van tijd willen ze elkaar ontmoeten… De serie bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer 25 minuten.

4. The White Tiger

The White Tiger is een Indiaas-Amerikaanse dramafilm gebaseerd op Aravind Adiga’s gelijknamige debuutroman uit 2008. Balram (Adarsh Gourav) is een jongeman van arme komaf die ervan droomt om een succesvolle ondernemer te zijn. Hij schopt het tot chauffer van de rijke Ashok (Rajkummar Rao) en diens vrouw Pinky Madam (Priyanka Chopra) die hij zo goed als hij kan dient, zoals hem door de maatschappij wordt opgelegd. Maar wanneer hij verraden wordt, beseft hij hoe ver de hogere kaste wil gaan om zichzelf te beschermen en besluit in opstand te komen. De film duurt zo’n 2 uur en 5 minuten.

5. The Baby-sitters club

The Baby-sitters Club is een serie gebaseerd op de populaire boekenreeks geschreven door Ahn M. Martin. Nadat Kristy Thomas’ moeder moeite heeft met het vinden van een oppas, bedenkt ze zich dat zij en een paar goede vriendinnen op kunnen passen. Samen starten zij de babysitters club. Later in het eerste seizoen sluit nog een vijfde lid aan bij de club. In elke aflevering staat één personage centraal die voor een probleem komt te staan. De serie heeft momenteel 2 seizoenen met elk 9 korte afleveringen.

Ga jij de films/series kijken of heb je deze al bekeken? Laat ons weten wat je ervan vindt!

Wil je meer lezen? Check dan de column Roots door Talitha.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.