Scars of War en Hiraeth
Leestijd: < 1 minuut

Afgelopen week hebben we onze tweede Watch Live gehad in onze Facebook groep, met daarin drie documentaires: “Hiraeth”, “Scars Of War” en “De Draak onder Water”. Heb je deze documentaires gemist? Je kunt hieronder “Hiraeth” en “Scars Of War” nogmaals bekijken. Komende zaterdag 16 mei hebben we om 14:00 uur een nieuwe Watch Live in de planning staan met daarin: “Betrapt”, “Lockdown” en “Chin.Ned.”

我的家 • HIRAETH – LONGING FOR HOME

Hiraeth is een korte documentaire over Jingliu Poelstra; zij is geboren in Wenzhou, China en opgegroeid in Nederland. In deze documentaire volg je haar ervaring als Friese Chinees omtrent racisme en adoptie. Met welke vooroordelen heeft ze vroeger en nu te maken gehad? Opgegroeid als Nederlander, maar met Chinese roots. De Engelstalige titel Hiraeth betekent “Voor het verlangen naar een verleden waarnaar je niet terug kan.” Gemaakt door Deirdre Welmoed Breider en Jingliu Poelstra.

SCARS OF WAR

De Vietnamoorlog is inmiddels 45 jaar geleden, maar nog steeds heeft deze oorlog schadelijke gevolgen. Niet alleen voor de Vietnamese natuur of bevolking, maar ook voor families overal ter wereld. Ook nu. In de documentaire Scars of War volgen we Yennhi Le, dochter van een oorlogsvluchteling, in haar reis naar het begrijpen van haar vader en haarzelf. Hoe is het om tussen twee culturen op te groeien, en hoe neem je een oorlog uiteindelijk altijd een beetje met je mee? Gemaakt door Yennhi Le en Orihana Calcines.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.