Leestijd: < 1 minuut

Noemi Plateau

Het verhaal
Opmerkingen zoals ‘spleetoog’ en ‘spleek je Chinees?’ worden vaak als ‘kleine grapjes’ gezien, maar ze komen wel hard aan. Het zijn zulke opmerkingen die je er telkens weer op wijzen dat je er toch ‘anders’ uitziet. Ze raken je omdat ze over je persoon gaan. Mensen zien je vaak als ‘Chinees’ in plaats van de persoon wie je bent.

Waarom doe je mee?
Ook al zijn deze grapjes niet altijd slecht bedoeld, ze kunnen wel kwetsend zijn als je ze voor de zoveelste keer moeten weglachen. Door mee te doen met deze campagne hoop ik een open conversatie rond dit thema te kunnen verbreden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneren

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Aziatische Nederlanders zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van Aziatische Nederlanders.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het Aziatisch-Nederlands geluid en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures. We zijn op zoek naar onder andere: Facebook moderators, websitebeheerders, grafische vormgevers en schrijvers.

Op de hoogte blijven?