Chinees strip
Leestijd: 2 minuten

Waarom dit verhaal?

Toen ik 16 jaar was, ging ik voor het eerst in een lunchroom werken. Ik had leuke collega’s en het werk was ook wel leuk. Iedereen was ook vriendelijk voor mij, maar ondanks dat iedereen vriendelijk was, bleven er altijd dezelfde nare opmerkingen komen. Ik was ook meer verlegen en liet het maar gaan, de eigenaar is ook veel pittiger dan ik toen was. Ik kon wel er iets van zeggen maar het was altijd maar ‘een grapje’. Ik denk dat mensen dit wel zullen herkennen. In je tienerjaren overkomen dingen je vaak die je niet kan begrijpen of plaatsen. Nu ik wat ouder ben, besef ik me steeds meer hoe erg de opmerkingen van volwassenen een kind kunnen tekenen.

Waarom deze campagne?

Ik doe mee aan deze campagne om mensen te laten zien dat het niet normaal is, hoe erg mensen ook onschuldig proberen te denken dat het wel zo is. Het kan gewoon niet normaal zijn dat kinderen worden belachelijk voor wie ze zijn, al helemaal niet belachelijk gemaakt worden door volwassenen of hun werkgevers. 

Creatief: Ming Ong (Den Haag)
Titel – creatief: Freelance Illustrator
IG account: @chuanming_ong
Twitter: @chuanming_
Website: http://www.chuanmingart.com/

Verhaal: Priscilla Rasyid (Apeldoorn)
Titel – creatief: Filmmaker
IG account: @allurablue

Why this story?

When I was 16, I worked at a lunch room for the first time. Nice colleagues and enjoyable work. Everybody was friendly to me. Yet, I would receive awful comments. Back then, I was still very shy and would shrug them off. Even the owner participated. I could have said something about it, but it was always just ‘a joke.’ I think that people will recognize this. As a teenager, you don’t understand everything that is happening to you. It just happens. Now that I am older, I am realising how severely the comments that adults make can scar a child.

Why this campaign?

I am participating in this campaign to show people that these comments, these ‘jokes,’ are not normal. No matter how innocent they might seem. Ridiculing children based on their appearance is not normal. Adults and employers should not be participating in this behaviour.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.