cyberpesten poepchinees
Leestijd: < 1 minuut

Waarom verbeeld je dit verhaal?

Racisme ervaarde ik niet alleen op het schoolplein. Het achtervolgde mij naar huis, op mijn mobiel. Berichten als ‘poepchinees,’ ‘bamibal,’ en erger. Gewoon omdat het kon, van mensen die ik kende uit mijn klas. Ik weet nog steeds niet wat ze ermee wilde bereiken, maar ik ben blij dat die periode en die mensen achter me liggen.

Waarom doe je mee aan deze campagne?

Deze campagne is belangrijk om te laten zien dat het alledaags racisme niet zo onschuldig is als men dat probeert te doen voorkomen.

Creatief: Ming Ong
Titel – creatief: Freelance Illustrator
IG account: @chuanming_ong
Twitter; @chuanming_
Website: http://www.chuanmingart.com/

Why did you illustrate this story?

I didn’t just encounter racism at school and in the schoolyard, it followed me back home, on my mobile phone. Messages such as ‘poepchinees’ and ‘bamibal’, just because they could, from people who I knew and shared a classroom with. I still don’t know what they wanted, but I’m glad this period is behind me and those people are no longer part of my life.

Why are you participating in this campaign?

I want to show that casual racism isn’t as innocent as people try to make it seem. A so-called joke may have dire consequences which are not always funny to the recipient.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.