Leestijd: 3 minuten
Als een non-profit belangenorganisatie voor Aziatische Nederlanders zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van Aziatische Nederlanders.

Doneren via gofundme

Binnenkort vind je hier onze nieuwe donatiepagina.
Nog heel even geduld!

 

Draag bij aan onze strijd tegen anti-Aziatisch racisme en geweld!

ar doneren

Asian Raisins is één van de leidende stemmen van de Aziatisch Nederlandse gemeenschap. Als een non-profit organisatie die bewustzijn creëert en vecht tegen anti-Aziatisch racisme en discriminatie, streven wij naar een Nederland dat thuis vormt voor iedereen. Wij zijn een groeiende en duurzame organisatie en we hebben jou nodig!

Met de COVID-19 pandemie als catalyst, waren wij oorspronkelijk begonnen als een Facebook-groep: een plek waar Aziatische Nederlanders eindelijk hun ervaringen konden delen. Binnen enkele dagen groeiden we met 2000 leden, een sterk signaal dat onze gemeenschap sterk ondergerepresenteerd was.

Sindsdien zijn wij een officiële stichting geworden en zijn onze doelen met ons meegegroeid. Wij willen bewustzijn creëren voor anti-Aziatische rassendiscriminatie in Nederland en wij streven ernaar om onze gemeenschap, om Aziatische Nederlanders, zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Laten we onze kant van het verhaal te delen en daar hebben we jou voor nodig!

Wij hebben jouw steun nodig om racisme te bestrijden. Jouw donatie draagt bij aan:

Discriminatiemeldpunt    
Een treurig gevolg van de COVID-19 pandemie is het toenemende geweld tegen het Aziatisch gemeenschap. Afschuwelijke verhalen en beelden van slachtoffers van fysiek geweld. Wij ontvangen steeds frequenter meldingen van slachtoffers. Wij willen daarom ons meldpunt versterken, zodat wij alle slachtoffers optimaal hulp kunnen bieden. 

Bewustwordingscampagnes
Men is er vaak genoeg niet van bewust dat bepaalde uitingen racistisch zijn, en daardoor pijnlijke ervaringen veroorzaakt. Met bewustwordingscampagnes willen wij het bewustzijn omtrent racisme en discriminatie opwekken en versterken. 

Lesmateriaal
Naast bewustwording staat kennisdeling bij ons centraal. Wat is de Aziatische community? Geen hondeneters of slechte accenten, niet ‘Hanky Panky Shanghai’ of ‘Ching Chang Chong’! Wij willen inclusieve Nederland zonder racistische stereotypes en karikaturen. Om die redenen willen wij lesmateriaal, lezingen en workshops ontwikkelen voor scholen en leerkrachten. Zo hebben onze kinderen voorbeelden om van te leren.

Continuïteit Asian Raisins

Het voortzetten van Asian Raisins als stichting kost geld. Jij kunt met jouw donatie onze continuïteit waarborgen.

Met jouw donatie kunnen wij racisme bestrijden, meer bewustzijn creëren en onze slachtoffers beter helpen. Wij willen betere vertegenwoordiging in Nederland. Wil jij dat ook?

mailinglijst voor donateurs

Heb je gedoneerd? Meld je dan aan voor onze mailinglijst. Wij willen graag onze donateurs bedanken. 

Fiscale voordelen behalen met jouw donatie aan Asian Raisins? Dat is zeker mogelijk, wij zijn namelijk een ANBI stichting! Jouw donatie is daarom mogelijk aftrekbaar. Check de website van de belastingdienst voor de voorwaarden