Illustratie Klachtbrieven
Leestijd: 3 minuten

Zou je extra hulp willen wat betreft het melden van racisme of discriminatie op bijvoorbeeld school, instanties of de werkvloer? We hebben verschillende voorbeeld brieven klaar staan.

Of neem contact op met ons via info@asianraisins.nl en meld het via ons meldpunt formulier. Je kunt ook een melding doen bij discriminatie.nl, politie en de rechten van de mens. Het melden van discriminatie is erg belangrijk, je mag en kan alles melden. Dit is erg belangrijk om het zichtbaar te maken. Want zonder bewijs is er geen beleid.

voorbeeld brieven tegen 'hanky panky shanghai'

Het zogenaamde verjaardagsliedje: ‘Hanky Panky Shanghai’ is alles behalve grappig en gezellig. ‘Hanky Panky Shanghai’ is geen Chinees verjaardagslied, het betekent helemaal niets. Toch worden liedjes als ‘Hanky Panky Shanghai’ nog steeds regelmatig gezongen tijdens verjaardagen op Nederlandse scholen. Inclusief ‘spl*toog gebaren’.

Dat terwijl Het Landelijk Overleg Lerarenopleiding Basisonderwijs (LOBO) heeft besloten dat dit lied niet meer gezongen dient te worden. Toch gebeurd het nog wel. Wij willen in de Nederlandse samenleving zorgen voor inclusiviteit  en een racistisch lied als ‘Hanky Panky Shanghai’ past hier niet bij. Voor Oost en Zuidoost Aziatische kinderen is dit lied ongemakkelijk, racistisch en discriminerend. 

Vooral in deze tijd van het coronavirus waarin racisme tegen Oost en Zuidoost Aziaten meer zichtbaar is geworden. Ken je scholen waar dit nog wordt gezongen? Via onze website kun je voorbeeld brieven vinden om hier een melding van te maken bij de desbetreffende school.  Wij hebben de template voor je klaar liggen zodat je hem zo kunt invullen en op kan sturen.

Enquête

Voor een toekomstige campagne “Stop Hanky Panky Shanghai” hebben wij bewijs nodig. De enquête gaat over het lied ‘Hanky Panky Shanghai’ en de ervaring die mensen met het lied hebben. Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 3 – 10 minuten. Heb jij ervaring met het lied en zou je ons willen helpen? 

Klachtbrieven illustratie

voorbeeld brieven tegen racisme op de werkvloer

 

Heb je te maken met racisme op bijvoorbeeld op de werkvloer? Heeft een collega iets gezegd wat grensoverschrijdend is of ben je racistisch bejegend door je baas?  Ook daar hebben we een voorbeeldbrief voor mocht je dit willen melden bij je werkgever. Wij raden je zeker aan om dit te doen want niemand zou zich gediscrimineerd moeten worden op de werkvloer. Dat is niet oké. 

voorbeeld brieven voor media, bn'ers, platform of management

En heb je iemand in de media iets horen zeggen of doen wat je echt niet vind kunnen of waar je je ongemakkelijk door voelt? Dan is er ook een klachtbrief voor racisme of discriminatie door bn’ers die je zo kunt invullen en op kunt sturen naar het desbetreffende platform of management.

Met onze voorbeeld brieven te gebruiken kan je super snel én easy een mail sturen.  Je kunt deze voorbeeld brieven gebruiken als richtlijn voor een sterke en duidelijke brief en wij raden dit ook aan. Daarvoor zijn ze er! Maak er gebruik van. Je vind deze templates op onze website onder de kop meldpunt.

Klachtbrieven illustratie

kom in actie!

Kom in actie, want alleen door racisme te melden kunnen we deze praktijken stoppen en instanties bewust maken van hun racistische gebruiken die zo vastgeroest zijn in onze samenleving dat veel Instanties, scholen en mensen zich hier nog steeds niet bewust van zijn. Instanties en mensen kunnen niet veranderen waar ze zich niet bewust van zijn en ook jij kan voor dit bewustzijn zorgen! Nadat je een brief hebt verstuurd raden wij aan om 7 dagen te wachten op een reactie van de desbetreffende instantie. 

Mocht dit niet het geval zijn dan raden wij aan om ze een herinnering te sturen. Heb je dan nog geen antwoord? Mail ons dan op info@asianraisins.nl en we zoeken samen naar een oplossing. Wij ondersteunen hier graag bij en weet dat je niet alleen staat. Alleen door racisme te melden kunnen we het samen stoppen.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.