Leestijd: 7 minuten

Leestijd: 2 minuten Bij Asian Raisins kan je als vrijwilliger op jouw eigen manier helpen, of je nu vooraan wil staan bij een demonstratie of liever achter de schermen een project ondersteunt,

Title

Filmscript met racistische elementen leidt tot burenconflict

Asian Raisins ontvangt het hele jaar door meldingen van incidenten gerelateerd aan racisme en discriminatie....

lees meer

Column: Roots

Over de schrijver Als je de Sri Lankaanse Talitha (1986) als jong meisje vroeg waar...

lees meer

Een Vlek op een Witte Muur

Het schiet me eigenlijk zelden te binnen in welke situatie ik mij daadwerkelijk bevind. Komende...

lees meer

Wat is er met yoga gebeurd?!

De schrijfster van deze column is Lilian. Naast werken aan integriteit houdt zij zich bezig...

lees meer

Oost-Aziatische Representatie: Waar Ben Ik Gebleven?

De schrijver van deze column is Selena Dols. Afkomstig uit een klein dorp maar klaar...

lees meer

Stop met culturele toe-eigening en start met culturele waardering

Het stelen en toe-eigenen van cultuur, oftewel culturele toe-eigening, is een vorm van onderliggend of...

lees meer

Stichting Asian Raisins is een Nederlands belangenorganisatie: een antiracisme organisatie en mediaplatform die via aansprekende en proactieve campagnes sociale problemen zichtbaar en bespreekbaar maakt.

Wij bewegen overheden, onderwijsinstellingen, de media en individuen tot het uitbannen van (onbewust) racisme en discriminatie.

Asian Raisins zet zich in voor het verspreiden van kennis en het creëren van bewustwording in Nederland over racisme en discriminatie tegen Aziaten.

DONEREN

Als een non-profit belangenorganisatie voor Aziatische Nederlanders zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs.  Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van Aziatische Nederlanders.

HELP MEE

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het Aziatisch-Nederlands geluid en binnen een gemotiveerd en multidisciplinair team een échte impact maken?  De volgende vacatures staan open: finance, websitebeheerder, legal, moderator, schrijver, public affairs/slachtofferhulp, grafisch vormgever, publisher.

WAT GAAN WIJ DOEN

HOE GAAN WE SAMEN DE STRIJD AAN?

Van Koreaans tot Thais, van Filipijns tot Sri Lankaans, van Indonesisch tot Vietnamees en van vol- tot dubbelbloed etc. ALLE AZIATISCHE NEDERLANDERS. You get it. ✨
Wij realiseren ons dat bovengenoemde racistische uitingen niet alleen jegens één bepaalde bevolkingsgroep gericht zijn. Alles wordt op één hoop gegooid. Daarom is het logisch dat er een overkoepelende community nodig is. Een community die opkomt voor alle Aziatische Nederlanders die dit probleem delen. Er was tot nu toe nog geen onafhankelijke organisatie die zich volledig en deskundig hiervoor sterk maakt. In plaats van verschillende kleine communities verspreid over Nederland, zijn wij één grote en hechte community: Asian Raisins! Als Asian Raisins spreken wij ons ook uit over misstanden die andere minderheden in Nederland raken en onze solidariteit tonen!

Diverse instituten, waaronder de politie, stellen dat er tot op heden nog te weinig cijfers en gegevens zijn over racisme en discriminatie tegen Aziatische Nederlanders. Daarom zal Asian Raisins zich inzetten voor een veilig en centraal meldpunt zodat hierover gegevens worden verzameld. Met het meldpunt laten wij zien dat mensen hier niet alleen in staan, maar dat anti-Aziatisch racisme structureel voorkomt. Vervelende ervaringen hoeven niet langer opgekropt te worden. Bij Asian Raisins word je gehoord en gesteund.

Asian Raisins zal relevante en educatieve content plaatsen over racisme en discriminatie tegen Aziaten zoals:

🌼 Q&A’s met experts waar je alle vragen kan stellen;
🌼 educatieve video’s;
🌼 podcasts;
🌼 debatavonden;
🌼 interviews;
🌼 en nog veel meer.

Asian Raisins zal ook binnen de community bewustwording creëren over verschillende onderwerpen en deze bespreekbaar maken zoals:
🌼 taboes;
🌼 seksualiteit; 🌈
🌼 genders;
🌼 inclusiviteit;
🌼 privileges;
🌼 en nog veel meer.

Daarnaast zal Asian Raisins informatie verspreiden over het melden bij antidiscriminatiebureaus en het doen van aangiftes bij de politie.

De Nederlandse overheid, het onderwijs, de media en invloedrijke personen en organisaties zijn zich niet bewust van racisme en discriminatie van Aziaten. Het wordt nog te veel genormaliseerd. Gelukkig zien wij op andere gebieden dat racisme wel wordt erkend zoals in het Nederlandse voetbal. Het kabinet trekt de komende drie jaar 14 miljoen euro uit om racisme in het voetbal aan te pakken. Dit bevestigd de gedachte van Asian Raisins dat racisme ook buiten het voetbal aanwezig is. Als er 14 miljoen euro voor drie jaar nodig is om het racisme in het voetbal te bestrijden, hoeveel is er dan nodig om het racisme in Nederland te bestrijden? 💫
Een andere methode is dat Asian Raisins een politiek manifest zal opstellen en aanbieden aan Nederlandse politiek.

Bijeenkomsten en evenementen bieden een veilige plek waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast kunnen we samen nadenken over de richting van de community, ideeën uitwisselen, netwerken, verhalen delen enzovoorts.

Racisme begint vaak met een microagressie, daarna verandert dat in het kleineren van personen (grapjes maken). Vervolgens wordt het pesten en uiteindelijk leidt het tot echte haat. Ook al zijn de meeste volwassenen onder ons er gelukkig heelhuids van af gekomen in onze jeugd. Het is aan ons de taak om de volgende generaties te beschermen tegen discriminatie en racisme. Nodig daarom je nichtjes, neefjes, broertjes en zusjes uit zodat zij niet hetzelfde hoeven mee te maken als wij. 

Icons4_03. Op de hoogte

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Wil je meer weten wat er allemaal afspeelt bij het leven van verschillende Oost- en Zuidoost-Aziatische Nederlanders? Dan vertellen wij dit graag via onze nieuwsbrief!

STOP Hanky Panky Shanghai

X