I am not a chink
Leestijd: 2 minuten

Waarom verbeeld je dit verhaal?

“Ik ben geen Spleetoog. Ik ben gemaakt in Taiwan” herinnert mij aan de pesterijen op de basisschool. Hun eerste gedachte was dat ik Chinees was, ook al vertelde ik dat ik uit Taiwan en Bolivia kom. Niemand lijkt echter te weten waar Taiwan zich bevindt en wat het verschil is tussen China en Taiwan. Maar ik vergeef het ze. Ik wil Bolivia niet eens noemen omdat niemand weet waar dat ligt. Met deze illustratie hoop ik de situatie met het Aziatische racisme, een hot topic momenteel, op te lossen. Je leeft maar één keer, laat je niet intimideren. 

Waarom doe je mee aan deze campagne?

We hebben allen een stem, maar we worden nooit gehoord. #proudasians

Creatief: Alexandra Lingjiu Hsu
Titel – creatief: Visual communication designer, brand ambassador.
IG account: @studio_alexandra_hsu
Website: www.alexandrahsu.com

The story?

‘I am not a Chink. I am made in Taiwan’ reminds of the times I was bullied in primary school. Their first thought was that I was Chinese, but I told them that I’m from Taiwan and Bolivia. Nobody seems to know where Taiwan is located, nor do they know the difference between China and Taiwan. However, I forgive them. I don’t even want to mention Bolivia because nobody seems to know where that is. With this illustration I hope to resolve the situation around anti-Asian racism–a hot topic nowadays. You only live once, don’t be intimidated.

Why are you participating in this campaign?

We all have a voice, though we are never heard. #proudasians 

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.