Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Asian Praisings lichten we verschillende mensen met Aziatische roots uit, om hen in de spotlight te zetten. Dit doen we met korte interviews, om zo meer representatie te laten zien. Deze keer beantwoordt de 22-jarige ondernemer Shania onze vragen. 

Shania is in 2019 gestart met haar webshop Bags & Batik, een webshop met een veelzijdig assortiment aan batik accessoires. 

Bags & Batik

Bags & Batik“Ik ben gestart omdat ik de prachtige stoffen die in Indonesië worden gemaakt, genaamd ‘batik’ miste in het Westen. De meeste mensen in het Westen zijn bekend met de Indonesische toko’s en het lekkere eten, maar waarom niet méér ontdekken van de Indonesische cultuur?”

“Van kleins af aan heb ik al een obsessie met tassen. Dit heb ik van mijn Indische oma overgenomen. Samen gingen wij vaak op pad om nieuwe tasjes te zoeken, want we konden er maar niet genoeg van krijgen. Mijn oma is een aantal jaren geleden overleden, maar zij is wel de inspiratie voor mijn webshop geweest. Bags & Batik is een samenvoeging van mijn Indonesische cultuur en mijn passie voor tassen. Bags & Batik is een vleugje cultuur met liefde voor tassen.”

Indische cultuur

 

Shania heeft niet alleen haar tassen obsessie van huis uit meegekregen, maar ze is ook opgegroeid met de Indische cultuur en de vele verhalen van haar opa en oma. “Mijn achtergrond is Indisch. Mijn opa en oma komen uit Jogjakarta maar moesten verplicht in 1958 met de sibajak  naar Nederland. Ik heb vanaf kleins af aan veel meegekregen van de cultuur, alle verhalen, het eten en de taal. “

“Ik ben in een warm en fijn gezin opgegroeid. Mijn ouders zijn bij elkaar en ik heb een jonger broertje. Wij hebben altijd een vrije opvoeding gehad. Als ik iets wilde doen, kreeg ik altijd de kans om dat te doen. Ik werd niet tegengehouden of beperkt. Niks was te gek. Op het moment dat ik aangaf dat ik wilde stoppen met mijn HBO-opleiding, omdat het niet aan mijn verwachtingen voldeed. Kon ik mij 100% focussen op mijn bedrijf. Ik werd volledig gesupport door mijn familie. “

Inspiratie

 

Shania haalt haar inspiratie uit haar eigen roots. “Ik ben opgegroeid met de Indische cultuur en verhalen van mijn oma en opa. Mijn vader heb ik altijd gezien als een rolmodel. Doordat ik van dichtbij heb gezien hoe mijn vader als ondernemer vrijheid heeft en hard werkt voor zijn doelen, was dat één van de redenen dat ik wist dat ik hetzelfde wilde bereiken. Ik wilde ook financieel onafhankelijk zijn en keihard werken voor iets wat van mijzelf was en niet voor iemand anders. En nog steeds vandaag de dag  hebben wij korte meetings samen om het te hebben over mijn bedrijf en wat de volgende stappen zijn. “

Doelen

Het harde werken van Shania wordt beloond en Bags & Batik is een succes. “Afgelopen jaar heb ik in twee tijdschriften mogen staan en ben ik begonnen met fysieke verkooppunten in Nederland. Het is zó bijzonder om te zien hoe jouw producten, waar je elke dag aan werkt, gewoon ergens staan. En dat mensen worden geïntroduceerd met batik, want dat was mijn doel: batik naar het Westen brengen.”

Het enige doel dat Shania nog wil bereiken is gelukkig zijn en haar dromen waar maken. “ Een fijn gezin en elke dag met plezier naar werk gaan. Niet wachten tot de weekenden weer voor de deur staan, maar gewoon elke dag opstaan en blij zijn met het werk en het leven wat je hebt. Dat is mijn grootste doel. Voor Bags & Batik is mijn ultieme doel om eigen tassen te ontwerpen met mijn logo erop en deze te kunnen verkopen in grote winkels: en een merk zijn!

Meer weten over Shania en Bags & Batik

Volg Shania op instagram: @bagsandbatik

Of bekijk haar mooie tassen op de website www.bagsandbatik.n

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.