Kippitan interview
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Asian Praisings lichten we verschillende mensen met Aziatische roots uit. Met korte interviews zetten we hen in de spotlight om zo meer Aziatische representatie te laten zien. Vandaag is het de beurt aan Kippitan.

We hebben vragen gesteld aan Hale (19), ook wel bekend als ‘Kippitan’. Ze komt geregeld live in verschillende Facebookgroepen om haar creatieve proces te laten zien en vragen te beantwoorden. Ze maakt schilderijen, illustraties en customizet schoenen en accessoires.

Kippitan illustratie

Vertel wat over jezelf

Mijn naam is Hale ik ben 19 jaar oud en mijn andere naam is ‘Kippitan‘; zo heet ik op het internet. De meeste mensen kennen mij door mijn creativiteit en door mijn persoonlijkheid die ik uit binnen en buiten sociale media.

waar komt de naam ‘kippitan’ vandaan?

Dit klinkt misschien heel apart maar ik had de naam ‘Kippitan’ bedacht toen ik een jaar of 13/14 was. Ik hou erg van kip en wilde dit gaan mixen met iets anders. ‘Tan’ is een Japans achtervoegsel dat achter je naam wordt geplaatst om iemand schattig te noemen,  zoals ‘Hale-Tan’ of ‘Rui-Tan’. En toen dacht ik aan ‘Kippi-Tan’ en werd de naam ‘Kippitan’ geboren.

Hoe omschrijf je jezelf?

Als een rustig persoon. Ik ben doelbewust, ik respecteer ieder persoon en laat mensen in hun eigen waarde. Ook probeer ik verschillende vragen te stellen en zo andere perspectieven te krijgen. In plaats van iemand gelijk te voorzien van vooroordelen.

Kippitan illustratie

 

Welke talen spreek je?

Ik spreek Nederlands, Engels, Turks en Japans. Ik ben al een paar jaar gestopt met het leren van Japans maar ik nog wel veel woorden onthouden. Mijn vader wilde graag familie in Japan bezoeken, maar helaas was hij te ziek en is hij in 2013 overleden. Ik wil zijn droom waar maken door Japan te bezoeken. Ook wil ik graag Mandarijn Chinees gaan leren; ik weet hier nog maar een paar woorden van. Van het Koreaans ken ik ook een paar woorden, doordat ik Koreaanse dramaseries kijk.

Waarom doe je wat je doet?

Het is een soort drang dat ik heb. Ik kan namelijk niet stoppen met creatief zijn zoals tekenen, verven en customizen. Echter, op mijn vijftiende was ik wat minder bezig met het maken van mijn kunst omdat ik op dat moment veel bezig was met sporten. 

Kippitan custom schoenen

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik eigenlijk overal vandaan: van mensen die ik zie in het openbaar vervoer, mensen om mij heen, foto’s die op internet staan en van het kijken naar Aziatische dramaseries of anime series en cartoons.

Wat is je favoriete anime en Aziatische dramaserie?

Ik denk dat ik meer dan 170 verschillende anime series heb gekeken en ook veel Japanse en Koreaanse dramaseries. Ik denk dat ErasedOne PieceKamisama HajimemashitaDeath Parade wel echt mijn favoriete anime series zijn.

Momenteel kijk ik de Koreaanse dramaserie ‘The world of the married‘, die ik heel goed vind. Ook de serie ‘Hi Bye, Mama’ is een favoriet. Ik heb heel veel dramaseries gekeken maar deze twee vind ik toch de leukste!

Wat vind je het tofste project waar je aan hebt gewerkt?

Ik vind dit een lastige vraag om te beantwoorden. Ik heb echt van alles gemaakt wat ik prachtig vind. Maar ik denk toch dat mijn blauwe Goku schilderij toch iets verder bovenaan staat dan alle andere dingen die ik heb gecreëerd (foto hieronder).

volg kippitan

Instagram: @kippitan

Lees ook het interview met illustrator Promi Tahsin Mia.

Kippitan illustratie Goku

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.