Three illustrations next to each other made by Promi Tahsin Mia
Leestijd: 2 minuten

In de rubriek Asian Praisings lichten we verschillende mensen met Aziatische roots uit, om hen in de spotlight te zetten. Met korte interviews, om zo meer representatie te laten zien. Deze keer is kunstenares Promi Tahsin Mia aan de beurt.

Promi Tahsin Mia (15) is een autodidactische illustrator woonachtig in Bangladesh. Ze combineert maatschappelijke issues, moderne kenmerken gemixt met traditionele kleding in haar kunstwerken op een prachtige manier. Ze publiceert de illustraties op haar Instagram: @stymphali.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Promi Tahsin Mia (@stymphali) on

 

Wie ben je als persoon en als illustrator?

Ik ben gewoon een kind van 15, geen professional. Mijn account ben ik begonnen om mijn kunst te delen die ik in mijn vrije tijd maak. Daarnaast ook om anderen een kijkje te geven in mijn Aziatische cultuur. 

Wat inspireert je om jouw kunst te maken?

Ik krijg mijn ideeën van mijn Aziatische cultuur en soms ook van films of gewoon mijn omgeving. 

 

 

Welke illustratie is je favoriet?

Ik heb niet echt een persoonlijke favoriete illustratie. Op een of andere manier kan ik altijd iets van een imperfectie vinden in mijn kunstwerken. Maar gelukkig zijn mensen vriendelijk genoeg om mij altijd aan te moedigen mijn best te doen.

Naast mijn eigen illustraties, vind ik de illustraties die ik op het internet vind allemaal prachtig en gaaf. Andere illustrators zijn zó getalenteerd en creatief dat elk kunstwerk me in verbijstering achterlaat.

Wat zijn jouw toekomstdoelen?

Ik heb geen specifiek doel op dit moment. I really don’t have a specific goal at the moment. Ik ga gewoon mee met de stroom en probeer een boodschap over te brengen met mijn kunst. En mijn stem wil ik laten horen. Ik weet niet zeker wat ik wil doen in de toekomst. Misschien wil ik mode of boekhouding studeren. Het hangt helemaal af van wat de toekomst voor me in petto heeft. 

 

Volg Promi Tahsin Mia

Instagram: @stymphali

 

Lees het interview met illustrator Lisa Nguyen.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.