Picture of Priscilla Kim Latoeperissa
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Asian Praisings zetten we verschillende mensen in de spotlight met korte interviews.  Zo laten we meer representatie zien.

Deze keer beantwoordt illustrator en auteur Priscilla Kim Latoeperissa onze vragen! 

ZOU JE WAT OVER JEZELF WILLEN VERTELLEN? WIE BEN JE?

Hallo, mijn naam is Priscilla Kim Latoeperissa. Ik ben afgestudeerd van het Grafisch Lyceum Utrecht als grafisch vormgever. Ik hou van reizen en wandelen in de natuur—even lekker uitwaaien, de wind door mijn haar voelen, en de mooie seizoensveranderingen van dichtbij zien. Verder lees ik graag boeken, speel ik viool en kijk ik graag naar Koreaanse drama’s.

HOE OMSCHRIJF JE JEZELF? WAAROM BEN JE ILLUSTRATOR GEWORDEN?

Als kind had ik een hele andere belevingswereld: ik ben altijd al een dromer geweest. Mijn gedachten dwalen vaak af. Zo  creëer ik een nieuwe dromerige realiteit in mijn hoofd, vol gedachten, ideeën en analyses. De laatste jaren kwam de nadruk op mijn passie te liggen: illustreren en vormgeven. Ik kan mezelf uiten via mijn kunst en illustraties. Doordat ik afdwaal in mijn eigen wereld geeft dit mij de ruimte om een eigen interpretatie aan de betekenis van kunst te geven.

WAT IS  HET TOFSTE PROJECT WAARAAN JE HEBT GEWERKT? 

Het project waar ik momenteel mee bezig ben; ik schrijf een eigen boek! Het uitgeven van een boek is een waardevol leerproces. Maar bovenal voel ik me gewoon ontzettend trots. Dit is iets wat ik al heel lang heb willen doen. Eindelijk heb ik de grote stap genomen om een eigen bedrijf te starten, een kinderboek te schrijven en deze zelf te illustreren. Dit boek heeft de seizoenen als thema waarbij de woordjes ook in een andere talen zijn vertaald, zoals in het Indonesisch, Chinees en Engels. Ik ben echt super benieuwd wat jullie ervan zullen vinden!

WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE VANDAAN?

Mijn inspiratie haal ik uit cultuur, films, muziek, (surrealistische) kunst, boeken, familie en mijn eigen persoonlijke ervaringen. Daarbij vormt de natuur een grote inspiratiebron. Ik blijf me verwonderen over de kleine dingen. Ze zijn  net geheimen uit een sprookjeswereld die zich aan mij openbaren en die zich vervolgens weerspiegelen in mijn werk. 

WAT BETEKENT EERLIJKE REPRESENTATIE VAN DE AZIATISCHE GEMEENSCHAP VOOR JOU?

Ik vind representatie en diversiteit heel belangrijk. Kinderen worden
voortdurend gevormd door de misleidende mediabeelden die zij constant
te zien krijgen, met name  foutief geïnterpreteerde stereotypen en
ideologieën. Als kinderen de boodschap meekrijgen dat hun achtergrond
minderwaardig is , dan zorgt dit uiteindelijk voor een negatiever
zelfbeeld. Dit heeft mij extra gemotiveerd om kinderboeken uit te
brengen waarbij ik woordjes heb vertaald naar een andere taal. 

WAT WIL JE NOG BEREIKEN?

Ik zou graag een eigen boeken-café willen openen, met lekkere bubble
tea, zoetigheden, een ruime keuze uit boeken om te lezen en natuurlijk
een speciale hoek met mijn eigen kunst/ontwerpen en boeken! 

WAT IS JOUW CULTURELE ACHTERGROND? STA JE HIER DICHTBIJ? 

Mijn vader is geboren in Indonesië (Palembang) en mijn moeder komt
uit Duitsland. Ik heb beide culturen omarmd. Dit heb ik mede te danken
aan lieve mensen om mij heen die elk een andere achtergrond hebben. Zij
lieten mij zien hoe mooi het is om op te groeien met culturele
diversiteit . Mijn boodschap is: schaam je niet voor wie je bent!
Presenteer jezelf met zelfvertrouwen en zoek uit hoe je jouw afkomst
positief kunt inzetten. 

VOLG priScILLA KIM OP SOCIALE MEDIA: 

Instagram: Silla_Kim

Wil je nog een ster van de gemeenschap zien? Lees dan ons interview met Hui-Hui Pan, oprichtster van Pan Asian Collective en Omroep (PAC)

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.