Chinees je eet toch alles?
Leestijd: < 1 minuut

Het verhaal?

Een van de stereotyperende beelden over Chinezen is dat ‘wij alles eten’. Ik ben zelf hier in Nederland geboren en opgetogen, en herken me niet daarin. Het idee dat ik ‘alles’ en ‘ongewone’ eten tot me zou nemen werkt voor mij verstikkend. Het beeld laat zien hoe stereotyperende beelden verstikkend werken.”

Waarom doe je?

Ik vind deze bewustwordingscampagne belangrijk omdat ik klaar ben met de vooroordelen over Chinese Nederlanders. Ook wij zijn onderdeel van de samenleving.

Creatief: Jani Yu (Utrecht)
Titel – creatief: Visual designer
IG account: @jjjaaaniyu
Website: www.janiyu.com

Story?

One of the stereotypes about Chinese is that we ‘eat everything.’ I was born and raised in the Netherlands and don’t recognise myself in that stereotype. The idea that I would eat ‘everything’ and ‘uncommon’ foods is suffocating to me. This image shows that stereotypes are suffocating. 

Why do you do what you do?

I find this campaign for awareness important because I’m done with the prejudices against Chinese-Dutch people. We are members of this society too.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.