Leestijd: 2 minuten

Maud, programmamanager Actie bij Asian Raisins, is genomineerd voor de Young Impact Awards voor haar bijdrage aan onze anti-racisme campagne Stop Hanky Panky Shanghai. Jaarlijks reikt Young Impact, een stichting die jonge wereldverbeteraars ondersteunt en een podium geeft, awards uit aan ambitieuze jongeren die tot het uiterste gaan met hun maatschappelijke initiatief. Asian Raisins campagne “Stop Hanky Panky Shanghai” roept mensen op om de petitie te ondertekenen tegen het zogenaamde verjaardagslied “Hanky Panky Shanghai” dat is ontstaan uit racistische en hardnekkige stereotypen. Van 2 oktober tot en met 27 oktober kun je via de website van Young Impact op Maud stemmen. 

“Ik ben heel blij dat ik genomineerd ben voor de Young Impact Awards. Met de campagne hopen we ‘Hanky Panky Shanghai’ te verbannen. Zo bestrijden we racisme in de klas en creëren we een inclusiever verjaardagsfeest voor ieder kind. Inmiddels hebben we 4.284 handtekeningen opgehaald, maar we hopen natuurlijk dat dit aantal nog toeneemt”, aldus Maud, die in de categorie diversiteit is genomineerd. 

“Ik ben heel blij dat ik genomineerd ben voor de Young Impact Awards. Met de campagne hopen we ‘Hanky Panky Shanghai' te verbannen. Zo bestrijden we racisme in de klas en creëren we een inclusiever verjaardagsfeest voor ieder kind. Inmiddels hebben we 4.284 handtekeningen opgehaald, maar we hopen natuurlijk dat dit aantal nog toeneemt”
Maud

De winnaar wordt bepaald door het aantal online stemmen, de stemmen van de jury en de stemmen tijdens de show. Op 2 november vindt de uitreiking in een besloten ceremonie in de Q-factory in Amsterdam plaats. De winnaar ontvangt een geld cheque ter waarde van € 2.500 en Young Impact helpt de winnaar bij het verder brengen van hun initiatief. Asian Raisins wil de geldprijs inzetten om het bereik van de campagne te vergroten. In de hoop het aantal handtekeningen te verdubbelen en een inclusief verjaardagsfeest voor ieder kind te stimuleren.   

 

Wil jij onze petitie om Hanky Panky Shanghai te verbannen ondersteunen? Onderteken dan hier! Van 2 oktober tot en met 27 oktober kun je via de website van Young Impact op Maud stemmen.

3 Juni 2023, STOP Hanky Panky Shanghai campagne sticker en flyer actie Foto: Asian Raisins

Header foto: Rui Jun Luong voor het project ‘Guess Who: Asian Edition’

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.