Podcast: We Moeten Praten

Podcast: We Moeten Praten

We moeten praten

“We worden vergeten alsof wij niet te maken hebben met racisme en discriminatie” vertelt Rui Jun Luong bij de podcast We Moeten Praten. 

In de podcast praten Robin van der Aa en Nikki Neervens samen met hun gasten over wit privilege en hun eigen bijdragen aan een inclusieve maatschappij. Zij onderzoeken met deze podcast hun eigen witheid en blinde vlekken.  Hiermee hopen zij bewustwording te creëren rondom racisme. 

Rui Jun Leong

Rui Jun Luong

In de derde aflevering vertelt oprichtster en multidisciplinair designer Rui Jun Luong over het ontstaan van Asian Raisins. Ze beschrijft hoe het idee om een overkoepelende gemeenschap te creëren voor mensen met een Aziatisch uiterlijk of origine al een lang tijd bestond. Door de COVID-19 crisis  merkte zij dat het racisme en discriminatie jegens Aziaten erger werd en dus startte zij met hulp van anderen Asian Raisins.

Asian Raisins

Rui Jun vertelt dat Asian Raisins niet alleen een meldpunt voor racisme en discriminatie is maar ook dat het een safe space is voor Aziaten om hun verhaal kwijt te kunnen. Ze legt verder uit hoe de organisatie te werk gaat en op welke manier zij de dialoog aangaan met bedrijven, influencers en onderwijsinstellingen om racisme aan te kaarten. Daarnaast spreekt Rui Jun ook over bewustwording binnen de Aziatische gemeenschap zoals LGBTIQA+, gender, seksualiteit, seks en mentale gezondheid.

Emotionele Druk

Tot slot vertelt de oprichtster openhartig over haar eigen ervaring met racisme en de emotionele druk die zij voelt van het aankaarten van racisme en discriminatie. Echter haalt zij ook  kracht uit de community en probeert er positiviteit uit te halen. 

“Het komt wel goed maar er moet nog heel veel gebeuren voordat het goed komt”

De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple podcast & Google Podcast.

Comments are closed