Pak je popcorn er weer bij, want deze week hebben we een nieuwe Watch Live voor jullie in petto! Deze keer vertonen we twee short films en een documentaire: “Betrapt” (2019), “In Lockdown” (2020) en “Chin.Ned” (2019). Zet daarom 16 mei 2020 14:00 in je agenda! Hebben jullie de vorige Watch Live met “Hiraeth” en “Scars of War” gemist? Geen probleem! Je kunt deze in je eigen tijd terugkijken.
De short films “Betrapt” (2019) en “Lockdown” (2020), zijn gemaakt voor het competitie 48 Hour Film Project. Hierin krijgt een team van filmmakers een genre, personage, rekwisiet en dialoog toegewezen. Vervolgens hebben ze slechts 48 uur om een korte film met deze elementen erin te produceren. Kort na de 48 uur aan filmmaken worden de films van elke stad vertoond in de stad waar ze zijn gemaakt.
Programma:
Zaterdag 16 mei 2020
14:00 – 14:20 Betrapt!
14:20 – 14:50 In Lockdown
14:50 – 15:30 Chin.Ned
Waar? Asian Raisins Facebook groep
Het is midden in de nacht wanneer milieuactivist Noah de tand van haar zusje, Zoe, wilt stelen om haar wens uit te laten komen. Nadat Noah de tand steelt wordt ze betrapt door een beginnende tandenfee. De tandenfee is bedroefd door Noah’s actie, maar wordt ontroerd door Noah’s verhaal wanneer ze weet dat er meer speelt dan alleen maar een wens.
Tijdens de Watch Live zullen producer Sandy Schardijn en regisseur Roshnie Markus-Oedit aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.
De huidige quarantainesituatie lijkt heel erg op wat veel mensen met elkaar gemeen hebben, namelijk de angst om naar buiten te komen. Geselecteerd als de beste film van het 48 Hour Film Project (Amsterdam Pink Edition), toont In Lockdown dat “alles zal goed komen” en brengt hoop in deze tijd van COVID-19. De film gaat over Accim die zich schuilhoudt in een kerk nadat zijn land in lockdown is gezet. Getraumatiseerd en gestigmatiseerd komt Accim oog in oog te staan met zijn keuzes uit het verleden.
De makers André Kloer (regisseur) en Luana Ferreira (co-scriptschrijver) zullen aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden tijdens deze Watch Live.
Het Chinese eten dat Nederlanders kennen is niet echt Chinees. Door de jaren heen is het eten zodanig aangepast, dat er een tweedeling is ontstaan: de Chinese horeca-ondernemer die het eten presenteert als Chinees, maar het zelf niet eet, en de klant die denkt dat het Chinese eten wél authentiek is. Wat zegt dit over de Chinees-Nederlandse identiteit? In de documentaire ‘Chin.Ned’ gebruik Sarah Wong, eten als een loep voor cultuur en identiteit. Hierbij gaat zij verder dan de stereotypering van Babi Pangang en Tjaptjoy, en laat zij het verhaal aan de andere kant van de toonbank zien.
Sarah Wong (maker) zal alle vragen beantwoorden.
Ben jij er ook bij?
Comments are closed