Leestijd: 2 minuten

Over ons

Stichting Asian Raisins is sinds maart 2020 één van de leidende organisaties in het bestrijden van racisme jegens Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland. Dit doen we met 60 vrijwilligers vanuit de drie programma’s Storytelling, Actie en Community. 

De programma’s laten de diversiteit binnen de Oost- en Zuidoost-Aziatische gemeenschappen in Nederland zien, voorkomen, signaleren en acteren op racistische voorvallen én creëren een omgeving waar mensen uit deze gemeenschappen bij elkaar kunnen komen. We streven hiermee naar een gelijkwaardig, representatief, inclusief en uiteindelijk racisme-vrij Nederland.

Icons4_06.Missi

ONZE MISSIE

Asian Raisins bestrijdt racisme jegens Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland.

Icons4_05.Visie

ONZE VISIE

Wij strijden voor een Nederland waar Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen zichzelf overal in de samenleving kunnen herkennen als volwaardig mens, niet als stereotype, tweederangs burger of pispaaltje.

 

Een Nederland waar Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen naar buiten kunnen gaan zonder de angst om door een vreemde uitgescholden of nageroepen te worden en waar racistische opmerkingen niet als grap worden genormaliseerd. Iedereen van Oost- en Zuidoost-Aziatische afkomst moet trots kunnen zijn op waar die vandaan komt, hun uiterlijk en cultuur. Hiervoor is intersectionele systeemverandering nodig: in de media, politiek, het onderwijs en uiteindelijk de samenleving.

 

Omdat niemand anders dit doet, nemen we het heft in eigen handen. We gaan in gesprek met overheden, organisaties en invloedrijke individuen. We gaan de straat op om te protesteren. We voeren bewustwordingscampagnes en tikken racistische partijen op hun vingers. We brengen onze gemeenschappen samen en vertellen hun diverse verhalen. Wij wachten niet langer en eisen zelf onze plek aan tafel. Jij toch ook?

STOP Hanky Panky Shanghai

X