Stop Hanky Panky Shanghai Asian Raisins
Leestijd: < 1 minuut

Asian Raisins heeft jouw hulp nodig! Oost- en Zuidoost Aziatische Nederlanders ervaren dagelijks anti-Aziatisch racisme. Het zogenaamde verjaardagslied “Hanky Panky Shanghai” is de belichaming van hoe normaal anti-Aziatisch racisme is in Nederland. Tegenwoordig wordt er vaak gezegd door mensen dat ‘Hanky Panky Shanghai’ niet meer wordt gezongen op scholen. Wij krijgen daarentegen veel geluiden binnen dat het nog wel vaak gebeurt. Voor een toekomstige campagne “Stop Hanky Panky Shanghai” hebben wij dus bewijs nodig. Help jij ons hiermee?

WAAR GAAT DE ENQUÊTE OVER?

De enquête gaat over het lied ‘Hanky Panky Shanghai’ en de ervaring die mensen met het lied hebben. Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 10 minuten.

wAT IS HANKY PANKY SHANGHAI?

Hanky Panky Shanghai wordt in Nederland gezongen als een verjaardagslied. Het wordt afgeschilderd als een zogenaamd “Chinees verjaardagslied”. In het lied worden alleen de niet-bestaande woorden ‘Hanky Panky’ met daarachter het woord ‘Shanghai’ continu herhaald. Dit gebeurt op de melodie van het bekende standaard verjaardagslied.

Heb jij ervaring met het lied en zou je ons willen helpen? 
Vul de enquête in.

Check ook onze verschillende voorbeeld brieven, ook tegen het lied Hanky Panky Shanghai.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.