Leestijd: 2 minuten

wat kan jij doen?

SHPS_logo

Zolang mensen in machtsposities het probleem van 'Hanky Panky Shanghai' niet inzien, is het lastig om het van scholen te verbannen. Daarom hebben we zoveel mogelijk steun nodig van anderen: en dus ook die van jou!

Lees hieronder hoe je onze campagne kan steunen en hoe je ons met jouw steun helpt.

petitie

Uit gesprekken met de Asian Raisins community blijkt dat veel Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland 'Hanky Panky Shanghai' als ongemakkelijk en pijnlijk ervaren. Onze enquête bevestigt dit beeld.

‘Hanky Panky Shanghai’ en de bijbehorende handgebaren leren racisme op jonge leeftijd al aan. Jonge kinderen leren van volwassenen dat racistische stereotypes geaccepteerd zijn.

Door het ondertekenen van de petitie betuig jij ook je steun voor het verbannen van ‘Hanky Panky Shanghai’. Daarmee kunnen we een stap zetten naar een klas zonder racisme. Hoe meer handtekeningen, hoe beter! Met veel handtekeningen kunnen we een punt en mogelijk een einde maken aan het aanleren van dit racistische lied. De petitie willen we overhandigen aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 

Voel je je na het lezen van deze website ook geroepen om de petitie te ondertekenen? Heel fijn! Ondertekenen kan hier. Deel de petitie vooral met je vrienden, familie, collega’s, kennissen en volgers! Jouw handtekening zorgt ervoor dat racisme jegens Oost- en Zuidoost-Aziaten in Nederland beter in kaart wordt gebracht. 

4.672 ondertekeningen

Met het verbannen bestrijden we racisme in de klas en creëren we een inclusiever verjaardagsfeest voor ieder kind.

Doe jij ook mee?

BlijeKinderen_Campagne_SHPS_MaaikeHartjes_AsianRaisins

voorbeeldbrief

Veel deelnemers van de enquête dachten dat 'Hanky Panky Shanghai' niet meer gezongen wordt op (basis-)scholen. Dat is alles behalve waar. 

Ook bleek dat sommige deelnemers niet wisten hoe ze de racistische aard van het lied 'Hanky Panky Shanghai' kunnen aankaarten. Asian Raisins heeft verschillende voorbeeldbrieven opgesteld om een klacht in te dienen over discriminatie bij een instantie.

Zo is er ook een brief gericht aan schoolbesturen om een klacht in te dienen tegen het zogenaamde verjaardagslied 'Hanky Panky Shanghai'. De brief vind je hieronder.

SHPS Taart

stop racisme in de klas

STOP Hanky Panky Shanghai

X