Rosie was drie jaar oud toen ze met haar moeder van China naar Nederland verhuisde. Hier werd ze opgevoed door Nederlandse pleegouders, maar bleef haar moeder eens per maand zien. Toen ze zeven jaar oud was, kwam ook haar vader naar Nederland. Door haar leven heen heeft ze vaak het gevoel gehad tussen twee culturen in te zitten en mede hierdoor heeft ze moeite gehad met het zoeken naar haar identiteit. Opgevoed met de Nederlandse cultuur, raakte ze vanbinnen steeds meer gedistantieerd van haar Chinese roots. Vanbuiten bleef ze Chinees en is hierdoor ook gepest op de middelbare school. Door haar Aziatische uiterlijk heeft ze vele malen te maken gekregen met racisme. Ze had een hekel aan hoe ze eruit zag, maar dat is nu voorbij. Ze is het zat dat nog steeds zoveel mensen te maken krijgen met anti-Aziatisch racisme, ook in Nederland. Daarom zet zij zich in binnen de afdelingen Public Affairs en Online Front Desk om op die manier een steentje bij te dragen aan de uitbanning van anti-Aziatisch racisme en om steun te bieden aan mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Verder heeft Rosie een achtergrond in Psychologie en Kunstmatige Intelligentie, en zet zij zich in voor meer vrouwen in de bètawetenschappen. Ze besteed graag tijd met haar dwergpapegaaitjes, Miso en Momo, en vindt het leuk om te zingen, dansen en acteren.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneren

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.