Stefan groeit op in het kleine dorpje Leersum in de provincie Utrecht, maar weet al op zijn 17e te ontsnappen naar Shanghai voor zijn ‘tussenjaar’. Daar ervaart hij een cultuurschok door de verschillen tussen de Chinezen in China en zijn Wenzhounese familie hier in Nederland. Jarenlang is hij op zoek naar zijn identiteit en ontdekt ook de uitdagingen van Aziatisch en queer zijn in Amsterdam in zijn vroege 20-jaren. Met een bachelor in hotelmanagement en een master in HR heeft Stefan zijn weg gevonden in de Amerikaanse big tech-industrie. Zijn betrokkenheid bij Asian Raisins begon toen hij voor de tweede keer naar De Bananengeneratie ging en daar een aftertalk panel bijwoonde, georganiseerd door Asian Raisins. Een moeder deelde daar het verhaal van haar zoon die dagelijks gepest wordt vanwege zijn Aziatische afkomst. Dit raakte Stefan diep en inspireerde hem om zich actief in te zetten voor de prachtige en diverse gemeenschap – liefde wint altijd.
Wil je meer over Stefan weten? Lees dan het artikel “Asians Speaking Up: Het Verhaal van Stefan” op de website.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.