Yasmin is opgegroeid in een klein dorpje in Zuid-Holland. Als een van de weinige kinderen met een Aziatische achtergrond in haar dorp maakte ze tijdens haar jeugd verschillende vormen van racisme mee en nog steeds hoort zij te vaak stereotyperingen. Ondanks dat zij is opgegroeid in Nederland en half-Nederlands is, is zij vroeger veel gepest om haar Aziatische uiterlijk. Via Het Meldpunt van Asian Raisins zet zij zich nu in om meer bewustwording te creëren jegens racisme en discriminatie tegen Oost- en Zuidoost Aziatische mensen en om een einde te maken aan alle stereotyperingen waar wij tot op de dag van vandaag mee te maken krijgen. Yasmin hoopt dat hierdoor uiteindelijk niemand zich hoeft te voelen zoals zij vroeger deed.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.