Leestijd: 2 minuten

stop hanky panky shanghai - terugblik

Wij strijden voor een inclusief verjaardagsfeest voor ieder kind. Wat hebben we tot nu toe bereikt?

We ontwikkelden een social media campagne om aandacht te vragen voor anti-Oost- en Zuidoost-Aziatisch racisme en ontwikkelden een lespakket samen met ZetJeIn. Hoe zorg je voor een inclusief en veilig klaslokaal voor ieder kind? En wat ervaren kinderen als dit niet het geval is?

Verschillende media zoals NOS, Hart van Nederland en het Algemeen Dagblad besteedden aandacht aan dit onderbelichte institutionele probleem.

Vorig jaar juni gingen we met een grote groep vrijwilligers de straat op om met mensen in gesprek te gaan over de campagne. Niet alleen het probleem kreeg aandacht, maar ook de oplossingen. In tien steden deelden meer dan 45 Raisins en bondgenoten gelijktijdig flyers en stickers uit aan voorbijgangers.

Onze Maud werd zelfs genomineerd voor een Young Impact NL Award voor diens inzet bij de Stop Hanky Panky Shanghai-campagne. Een kers op de taart!

Maar bovenal tekenden meer dan 4.500 mensen onze petitie om het racistische nummer voorgoed te verbannen. 

"Jouw handtekening is ook nog steeds van harte welkom!"

Als je anti-Oost- of Zuidoost-Aziatisch racisme en stereotypen in Nederland tegenkomt, van in de media tot straatkunst tot in schoolboeken, meld dit dan aan ons! Het kan zijn dat we de zaak publiekelijk ter sprake brengen. Zo niet, dan heb je ons in ieder geval geholpen om een beter beeld te krijgen van racisme in Nederland.

 

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.