Hypes & Vibes Podcast logo
Leestijd: 3 minuten

The Hypes & Vibes Podcast is een nieuwe podcast die in het leven is geroepen tijdens COVID-19. We hebben een aantal vragen gesteld aan Nick Iconick.

Wat is Hypes & Vibes?

The Hypes & Vibes Podcast is een onafhankelijke, maandelijkse videopodcast waarin er een gebalanceerd aanbod van onderwerpen behandeld wordt. Denk hierbij aan muziek, spiritualiteit, eten, streetwear fashion en speciale thema’s. De naam is gekozen omdat het relevantie en een ontspannen sfeer aanduidt. Een onderdeel van de podcast gaat bijvoorbeeld over ‘het slangwoord van de maand’ – een term die we graag uitlichten en dan door de podcast heen te pas en te onpas gebruiken. Ook reviewen we de sneakers die we in de aflevering dragen. We hypen dat waar we mee bezig zijn. En dat allemaal in een hele ongedwongen, relaxte sfeer. 

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by The Hypes & Vibes Podcast (@hypesandvibespodcast) on

 

Wie zijn Hypes & Vibes?

De podcast wordt aangeboden door Xuan Thai en Nick Iconick. Jaren geleden hebben wij elkaar leren kennen door een sneakergroep en volgen elkaar sindsdien op social media. In 2020 is er een documentaire over racisme jegens Aziaten geproduceerd door Nick (De Ideale Allochtoon) waarin Xuan een hoofdrol speelt. Daarmee zijn we dichter naar elkaar toe gegroeid, hebben we regelmatiger diepe gesprekken gehad en ontstond spontaan het idee voor The Hypes & Vibes Podcast.

Wat vinden jullie tot nu toe het tofst bij het maken van deze podcast?

Het tofste aan het maken van de podcast is vooral dat we een bijzondere ontwikkeling doormaken. Niet alleen leren we elkaar steeds beter kennen, maar kunnen we ook connecties bouwen met inspirerende mensen die als gast verschijnen, leren van verschillende invalshoeken en blijven we productief in creatief opzicht.

Welke aflevering is jullie favoriet?

We hebben pas twee afleveringen opgenomen, maar tot nog toe zijn beide onze favorieten. De eerste aflevering was een pilot waarin we gewoon het concept ‘gingen proberen.’ Dat verliep heel organisch en omdat het de eerste aflevering was, waren heel veel mensen razend benieuwd. We ontvingen direct heel veel feedback over wat werkte, wat beter kon, enzovoort. De tweede aflevering was veel minder onwennig – een stuk serieuzer misschien zelfs. Daarin zijn we echt lang doorgegaan op de onderwerpen die we behandelden. Wij zouden zeggen: check ze allebei! 

 

Waarom moeten we deze podcast gaan checken?

De podcast biedt een platform om te kunnen zeggen wat je kwijt wilt. Wij hebben beide onze meningen over een breed scala aan onderwerpen, maar nog leuker vinden wij het om dat in het bijzijn van en met anderen te doen. Dat resulteert soms in diepe gesprekken met heftige onderwerpen, maar dat wisselen we af met luchtige onderwerpen. Zodoende hopen wij de aandacht voor de hele podcast vast te houden en blijven we vragen naar de mening van de kijker. Alles draait om het groeien in wat we doen!

Beijk aflevering 1 hier met Kunya Hoang en Thiago Mereilles.
Bekijk aflevering 2 hier met Nilez en Natascha van der Wissel.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.