Asian Raisins TV Persoonlijkheid
Leestijd: < 1 minuut

Juist tv-persoonlijkheden moeten zich bewust zijn van de beeldvorming die zij creëeren in de samenleving.

Tuurlijk gebeurt het weleens dat iemand over de scheef gaat terwijl diegene dat niet door heeft. Dat neemt de verantwoordelijkheid van de tv-persoonlijkheid en het bedrijf erachter niet weg.

Zoals jullie al hebben gezien hebben meerdere personen Eddy Zoëy aangeschreven waaronder Rui Jun Luong. Rui Jun heeft zoals vaker (kudos daarvoor) invloedrijke personen aangesproken op hun racistische uitingen. Ook gisteren tegen Eddy Zoëy. Terwijl zij met hem het gesprek wou aangaan met hem werd zij zonder pardon geblokkeerd.

Zolang dit soort publieke figuren en bedrijven erachter niet hun verantwoordelijkheid nemen en weigeren bewust te worden in hun uitingen blijven dit soort “grapjes” worden gemaakt.

Tuurlijk is een persoon die dit op tv uitspreek niet per definitie racistisch, de uitspraken zijn dat per definitie wel. Het laatste woord hierover is dan ook zeker niet gesproken.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.