Leestijd: 6 minuten

bestuur

DAGELIJKS BESTUUR VAN DE ORGANISATIE

Asian Raisins - Rui Jun Luong

Rui Jun Luong

voorzitster

In Friesland opgegroeid en heeft veel te maken gekregen met discriminatie en racisme. Ze is multidisciplinair designer en initatiefnemer van Asian Raisins. Ze hoopt hierdoor te voorkomen dat anderen hetzelfde meemaken als zij.

Asian Raisins - Wei Lun Lam

Wei Lun Lam

SECRETARIS

Wei Lun houdt zich bezig met de belangenbehartiging van Asian Raisins in de breedste zin van het woord. Als jurist begeleidt en behandelt hij uiteenlopende juridische en maatschappelijke vraagstukken. Hij strijdt voor een inclusief Nederland vrij van racisme en discriminatie.

TEAM CREATIVE

SOCIAL MEDIA, AUDIOVISUAL EN WRITTEN CONTENT

Asian Raisins - Alex Zhao

Alex Zhao

WRITER / PUBLIC AFFAIRS

Coördineert de Written Content van Asian Raisins. Als sinoloog afgestudeerd aan de Universiteit Leiden bestudeert hij in zijn vrije tijd de Chinese geschiedenis en schrijft daar ook artikelen over.

Asian Raisins - Queeny Ly

Queeny Ly

creative

Is op dit moment bezig om zichzelf om te scholen tot schoonheidsspecialiste. Ook zij is van mening dat de maat vol is, en dat er actie moet worden ondernomen tegen Asian racism. Ze is actief in het creative team en ondersteunt haar te gekke teamgenoten waar nodig.

Asian Raisins - Songkie Lie 2

Songkie Lie

content / webmaster

Freelance UI/UX Visual Designer en beheerder van de ‘Asian Raisins‘-site dat samen met zijn team content bedenkt om awareness te creëren binnen Nederlandse maatschappij. Hiermee draagt hij bij aan een jong getalenteerd team in de strijd tegen discriminatie en racisme.

Asian Raisins - Josin Hu

Josin Hu

WRITER / AUDIOVISUALS

Tweede generatie Chinees en president van de Association of British and Chinese University Students van de University of Bristol. Hij wilt awareness creëren voor racisme tegen mensen met een Aziatisch uiterlijk of origine; ondersteunt het Public Affairs team en is een regelmatig schrijver op asianraisins.nl.

Asian Raisins - Nick Iconick

Nick Iconick

WRITER / AUDIOVISUALS

Multimedia goeroe die zich uit via design, fotografie, videografie en schrijven. Vrijetijdstaalnazi, sneakerfanaat en strijder voor een inclusieve wereld. Eén wij samen staat sterker dan tien keer ik.

Asian Raisins - Nick Iconick

Nick Iconick

WRITER / AUDIOVISUALS

Multimedia goeroe die zich uit via design, fotografie, videografie en schrijven. Vrijetijdstaalnazi, sneakerfanaat en strijder voor een inclusieve wereld. Eén wij samen staat sterker dan tien keer ik.

Asian Raisins - Everest Thung

Everest Thung

CREATIVE / SOCIAL MEDIA

Creatieve denker met het hart in de Transport- en IT-wereld, momenteel werkzaam als taxi-ondernemer en buschauffeur. Adviseert en ondersteunt Asian Raisins waar nodig en wilt mede-Asians aansporen om zich meer te laten zien en ook om zich meer met elkaar te verbroederen: Show Yourself!

Asian Raisins - Michael Schnörr

Michael Schnörr

AUDIOVISUAL / CREATIVE

Speelt als acteur personages om begrip te creëren in plaats van veroordeling. Het gebeurt te vaak dat niet-Westerse acteurs onder druk stereotypes overdreven spelen. Daarom strijdt hij met Asian Raisins voor diversiteit en oprechte mediarepresentatie van Nederlanders met een migratieachtergrond.

Vincent Yeers

PUBLIC AFFAIRS

Student politicologie, politiek actief, hij is van Chinese afkomst en behoort tot de Oeigoerse etnische groep. En hij is ook de mede-initiatiefnemer van de petitie “wij zijn geen virussen”. Verder is hij ook erg gefocust op het onderwerp seksualiteit/gender.

Julien van Wallenburg

SOCIAL POLICY

Julien volgt de opleiding Social Work met als doel om in de hulpverlenende sector jongeren perspectief te bieden d.m.v advies, begeleiding, beleid of directe omgang in de samenleving. Julien heeft een Aziatische achtergrond en versterkt het Asian Raisins team omdat hij de jeugd een stem wil geven in de strijd tegen racisme jegens Aziatische mensen.

Asian Raisins - Tuan Vo

Tuan Vo

MODERATOR

Tuan is moderator van Asian Raisins en Crimes Against Asians van NextShark, een internationale nieuws website gericht op Aziaten met maandelijks meer dan 3 miljoen lezers.

Asian Raisins - Roos Smeets

Roos Smeets

SOCIAL MEDIA / WRITER

Studeert Communicatie & Multimedia design aan de Haagse hogeschool, ze maakt
gebruiksvriendelijke producten. Zij is het zat om alleen maar stereotypes te zien van Aziatische mensen in de media en wil daar samen met Asian Raisins verandering in brengen.

Asian Raisins - Lisa

Lisa Alman Yapari

Writer / MODERATOR

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in de Randstad. Lisa is derde generatie Peranakan Chinees met diepe roots in Nederlands-Indië. Ze studeerde rechten en cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht voordat ze moest stoppen wegens een chronische ziekte. Ze is thuismoeder van een heerlijke dochter. Daarnaast is ze ook een teamlid, schrijver en moderator van Asian Raisins.
Asian Raisins - Maud

maud

moderator

Ambitieus, gemotiveerd en zelfverzekerd om Nederland een stukje mooier en veiliger te maken. Deze student Integrale Veiligheidskunde is maatschappelijk en politiek betrokken en in haar vrije tijd maakt ze muziek, bezoekt ze concerten en leert ze over mens, maatschappij en wetenschap.
Asian Raisins - Janet Ly

janet ly

social media / writer

Als masterstudent Linguistics: Taal- en Spraakpathologie en afgestudeerd logopedist, heeft Janet affiniteit met taal, communicatie en het helpen van mensen. Ze ondersteunt Asian Raisins op diverse vlakken met als doel het streven naar een inclusieve, liefdevolle wereld.

Aimée

writer

Student van de Master Visual Ethnography. Tijdens de minor Gender and Sexuality in Society is ze meer geinteresseerd geraakt in de structurele ongelijkheid in de samenleving.

anouk

moderator

Geboren in Korea, geadopteerd door een Nederlands familie. Wilt bijdragen aan een beter platform waar geadopteerde Aziaten elkaar kunnen vinden.

THU

team member

Thu was born and raised in Saigon, Vietnam and currently resides in the Netherlands. An explorer at heart, she constantly seeks out to understand human experience, especially those who belong to minority groups. Thu likes to bring ideas and stories to life through her writing, and is especially keen on promoting the Asian community in Western societies.

lisanne

team member

Geboren in China, geadopteerd door een Nederlands familie. Na aanleiding van BLM en de coronavirus wilt ze meehelpen aan het bestrijden van racisme.

jacky

team member

Momenteel student. Door meer interesse in Azie en China specifiek wilt Jacky graag bijdragen aan het platform Asian Raisins.

Mark

Writer

Bijna klaar met de opleiding Journalistiek. Mark wilt meer bezig zijn met zijn eigen media en productiebedrijf en kan slecht tegen onrecht in het algemeen.

Asian Raisins - Yong

jacky

moderator

Restaurant Manager en actief lid van Chinese Student Association Erasmus University Rotterdam (CSA-EUR). Hij is heel erg sociaal en past zich aan voor iedereen. The happiest people I know are those who lose themselves in the service of others.

TEAM IT

 WEBSITE BEHEER

CEVIN

WEBMASTER

Als zelfstandig IT’er heeft Cevin ervaring met verschillende online IT projecten. Met de opgedane IT kennis en vaardigheden helpt Cevin bij het beheren van de website.

DESTANNY

WEBMASTER

Heeft veel kennis en ervaringen met beheren en migreren van content op verschillende platformen. In het dagelijkse leven werkt ze ook als content manager bij een online content bureau. Met deze achtergrond helpt ze bij het beheren van de website.

STOP Hanky Panky Shanghai

X