Leestijd: 2 minuten

Schrijver en maker van deze blog is Roos Smeets. Zij is 20 jaar en op eenjarige leeftijd geadopteerd uit China. Zij is opgegroeid in een liefdevol gezin in Zuid-Holland. Roos is lid van het Asian Raisins team en helpt mee met het creëren van content. In dit artikel bespreekt zij enkele voorbeelden van ‘grapjes’ waarmee Aziaten te maken hebben.

Voorbeelden van

'het is maar een grapje'

de klassiekers

Wie kent deze klassiekers niet?! Het is altijd een verrassing wat er naar je toe wordt geroepen als je naar school of werk gaat.

speetoog-kutchinees-poepchinees-jackiechan-aziaten-chinezen-beledigen

de ouderwetse moppen

Deze grappen worden vaak verteld door personen die moppen van www.moppen.nl halen. Deze personen/individuen vinden de moppen vaak het leukst als ze gaan over andermans cultuur en etniciteit.

chinees-restaurant-grapjes-wil-je-menu-adoptiekind-afhaalchinees

verkleedpartijtje

Wat mensen ook grappig vinden is om slappe aftreksels van de traditionele Aziatische kleding aan te doen. Daarbij wordt het liefst het gezicht geel geschminkt en worden de ogen strak naar achteren getrokken zodat ze op die gekke spleetoogjes lijken. Het kostuum is pas echt compleet als er eetstokjes in het haar worden gestoken. Dit is natuurlijk erg grappig, onze cultuur en afkomst zijn namelijk slechts kostuums die men aan en uit kan doen als grap.

seksueel getinte 'grapjes'

Last but not least… De seksueel getinte opmerkingen.

seksuele-opmerkingen-aziaten-chinezen-horizontale-kut-kleine-piemel

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.