Firelily
Leestijd: 2 minuten

Koop alvast wat snacks in, want op Zondag 31 Mei hebben wij een nieuwe Asian Raisins Watch Live voor jullie klaar staan. Dit keer in samenwerking met Meer dan Babipangang. Meer dan Babi Pangang toont de diversiteit van de Chinees-Indische gemeenschap in Nederland. Daarmee willen we achterhaalde stereotypen en clichés zoals ‘poepchinees’, ‘sambal bij’ en dat we honden en katten eten, doorbreken. Door middel van het delen van persoonlijke verhalen uit het gedeelde verleden, ervaringen uit het heden en onze visie op de toekomst willen wij een breed publiek inzicht geven over de rijke culturen van deze gemeenschappen.

Morgen hebben wij ook een Watch Live: Inburgering En Hangul Blues.

We hebben drie kortefilms voor jullie klaar staan voor volgende week zondag. Voor de vechtliefhebbers is dit een hele toffe Watch Live die jullie niet moeten missen! Ben je benieuwd waarover deze gaan? De trailers zie je hieronder. Het programma is als volgt:

Programma:
Zondag 31 mei 2020
14:00 – 14:10 Dìyù
14:10 – 14:45 Firelily
14:45 – 15:10 STEAM

Waar? Asian Raisins Facebook groep

Dìyù (2017)

In Dìyù, word een kung-fu-meester geconfronteerd met een cyborg-demon uit de hel.

Firelily (2019)

Firelily is de debut (korte) film van de jonge filmmaker/kunstenaar Emily van der Veer.

Het verhaal volgt een Chinese vrouw, Jia, in Brussel in de vroege jaren ‘90. Na de dood van haar geliefde bezoekt Jia haar schoonfamilie om zijn as te brengen. Onzeker over hoe de nieuwe familie op haar zal reageren draagt ze tevens veel bagage met haar mee; haar verleden, haar cultuur en haar toekomstvisie. Na afloop van de film is filmmaker Emily van der Veer en hoofdrolspeelster Lei Qiu aanwezig om alle vragen live te beantwoorden.

FIRELILY TEASER from HAKUNA on Vimeo.

STEAM (2017)

STEAM zit vol met martial arts en steampunk, met in de hoofdrol stuntman Jacky Dunnes (Michiel de Ruyter en Flikken Rotterdam). Een locomotievenmonteur raakt verstrikt in een conflict met zijn voormalige bendeleden. Hij probeert zich hier uit te vechten. STEAM heeft tussen 2018-2020 deelgenomen aan 25 filmfestivals verspreid over 7 landen. Vier awards binnengehaald voor o.a. BESTE STUNTMAN en BESTE ACTIE. Tot slot geëerd met een erfgoed vermelding bij het Comité Behoud Martiaal Erfgoed.

Pau Han Kho (regisseur) en Jacky Dunnes (acteur) zal alle vragen live beantwoorden.

Ben jij er ook bij? Word ook lid van onze Asian Raisins Facebook groep.

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.