Lisa Nguyen: We zijn het zat illustratie
Leestijd: 2 minuten

Waarom verbeeld je dit verhaal?

Iedere persoon in deze illustratie heeft te maken gehad met racial slurs. Ik werd vroeger op school ‘loempia’ genoemd, zoals op het portret linksboven. Dat ben ik. Mensen denken dat stomme grapjes geen pijn doen, maar ik hoop te laten zien dat we het zat zijn. We zijn er klaar mee. Ik wil laten zien dat woorden wél pijn doen. Ik hoop dat deze illustratie een wake-up call is voor iedereen.

Waarom doe je mee aan deze campagne?

Door hier meer aandacht aan te geven wil ik laten zien dat we het zat zijn. We zijn er klaar mee. Er moet verandering komen. Ik heb het idee dat mensen er niet aan denken dat stomme grapjes pijn doen. En op deze manier wil ik laten zien dat woorden wél pijn doen.

Title – creative: “We are fed up”- Lisa Nguyen
IG account: @lisaa.nguyen
Website: www.lisanguyen.com

Lisa Nguyen

Why did you illustrate this story?

Every person in this illustration has dealt with racial slurs. I used to be called “spring roll” at school, which is depicted in the portrait at the top left. That’s me. People think stupid jokes don’t hurt, but I hope to show we’re fed up. We have had enough. I want to show that words do hurt. I hope this illustration is a wake-up call for everyone.

Why are you participating in this campaign?

By raising awareness on this topic, I want to show that we are fed up, we have had enough. Change is needed. I feel like people think stupid jokes don’t hurt. In this way I want to show that words do hurt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneren

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Aziatische Nederlanders zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van Aziatische Nederlanders.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het Aziatisch-Nederlands geluid en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures. We zijn op zoek naar onder andere: Facebook moderators, websitebeheerders, grafische vormgevers en schrijvers.

Op de hoogte blijven?