Week tegen racisme 2021
Leestijd: 4 minuten

Verschillende antidiscriminatiebureaus, organisaties en Pakhuis de Zwijger en Comité 21 Maart organiseren verschillende webinars en events. Op zondag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme. Er wordt op deze dag wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen racisme. We hebben deze verschillende programma’s van deze organisaties samengevoegd.

INTERDISCIPLINAIR PROGRAMMA

De Week Tegen Racisme biedt een interdisciplinair programma vol: theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Tijdens de programma’s agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie. 

Deelname is gratis, maar meld je vooraf wel even aan. Bij ieder event vind je een aanmeldlink. Kun je op een bepaalde datum niet, maar wil je het niet missen? Geen nood, veel van de workshops zijn later online terug te kijken!

MAANDAG 15 MAART

DINSDAG 16 MAART
jingliu-poelstra-familie
WOENSDAG 17 MAART
DONDERDAG 18 MAART
VRIJDAG 19 MAART
 • 16.00 – 17.00 uur Lezing Gloria Wekker: Black Lives Matter in 2021 en daarna? 
 • 17:00 – 18:30 workshop “Online Workshop: (H)erken jij alledaags racisme?”, Interactieve workshop waarbij aan de hand van casussen tools tegen alledaags racisme worden gepresenteerd.
 • 19.30 – 21.00 uur Panelgesprek: Racisme tegengaan in de praktijk 
  Een openhartig panelgesprek tussen Mustapha Seray Bah en gasten met verschillende achtergronden, visies en expertises. Tijdens het panel gaan we in op wat er in de praktijk gedaan moet worden om discriminatie en racisme tegen te gaan en hoe jij daaraan kan bijdragen! Mustapha is trainer bij Art.1 Midden Nederland, organisator en gespreksleider.

  Panelleden Amy Cheung is bestuurslid Communicatie bij Asian Raisins en zet zich in om Asian Raisins op de kaart te zetten. Op deze manier wil zij bijdragen aan de vereniging en representatie van Aziatische Nederlanders, om zo de uitsluiting van Aziatische Nederlanders tegen te gaan.

  Laura Coello is directeur van Inclusive Works. Ze heeft zich gespecialiseerd in mensenrechten, nationalisme, multiculturalisme en anti-discriminatie. Laura heeft meer dan 10 jaar werkervaring als onderzoeker, beleidsmaker en projectleider in die velden. Leroy Lucas is activist, voorzitter van Keti Koti Utrecht en manager van 030%. Ook was hij één van de initiatiefnemers van de BLM-demonstratie op het Jaarbeursplein in juni 2020.

   

 • 19:00 – 21:00 “De verbindende kracht van verhalen“, Een goed verhaal verbindt ons, laat ons in de spiegel van onze menselijkheid kijken en verwoordt gemeenschappelijke waarden.
  18:30 – 19:30 “ReMember” , Poëzie, Muziek, Storytelling om onszelf weer in bestaan te weven
  20:30 – 21:30 “Words Against Racism” Music, poetry and stories by Our footsteps Collective and Landing Space: DeColonial Poetry Project
ZONDAG 21 MAART
DINSDAG 23 MAART

Praat verder op

asian raisins instagram  asian raisins facebook

Doneer

ar doneren

Als een non-profit belangenorganisatie voor Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland zijn wij afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs. Strevend naar een samenleving die open en welkom is voor iedereen, komen wij op voor de rechten van deze mensen.

WORD VRIJWILLIGER

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het geluid van Oost- en Zuidoost-Aziatische mensen in Nederland en échte impact maken? Bekijk dan onze vacatures.