Leestijd: 8 minuten

bestuur

DAGELIJKS BESTUUR VAN DE ORGANISATIE
Asian Raisins - Rui Jun Luong

Rui Jun Luong (she/her)

voorzitter

In Friesland opgegroeid en heeft veel te maken gekregen met discriminatie en racisme. Ze is multidisciplinair designer en initatiefnemer van Asian Raisins. Ze hoopt hierdoor te voorkomen dat anderen hetzelfde meemaken als zij.

Wei Lun Lam (He/him)

SECRETARIS

Wei Lun houdt zich bezig met de belangenbehartiging van Asian Raisins in de breedste zin van het woord. Als jurist begeleidt en behandelt hij uiteenlopende juridische en maatschappelijke vraagstukken. Hij strijdt voor een inclusief Nederland vrij van racisme en discriminatie.

Asian Raisins - Lynouk

LYNOUK VAN HASSEL (she/her)

Bestuurslid Financiën

Momenteel een gemotiveerde en ambitieuze student International Business Administration aan de Universiteit van Tilburg. Geboren in China, geadopteerd en opgegroeid in Nederland. Met haar opgedane kennis wil ze graag een steentje bijdragen om het racisme te verminderen.
Asian Raisins - Michael Schnörr

MICHAEL SCHNÖRR (he/him)

Bestuurslid Film & Casting

Speelt als acteur personages om begrip te creëren in plaats van veroordeling. Het gebeurt te vaak dat niet-Westerse acteurs onder druk stereotypes overdreven spelen. Daarom strijdt hij met Asian Raisins voor diversiteit en oprechte mediarepresentatie van Nederlanders met een migratieachtergrond.

Asian Raisins - Maud

maud gerretsen (SHE/HER)

Algemeen Bestuurslid

Ambitieus, gemotiveerd en zelfverzekerd om Nederland een stukje mooier en veiliger te maken. Deze student Security Management is maatschappelijk en politiek betrokken en in haar vrije tijd maakt ze muziek, bezoekt ze concerten en leert ze over mens, maatschappij en wetenschap.

Asian Raisins - Josin Hu

josin hu (he/him)

Hoofdredacteur

Tweede generatie Chinees en President van de Association of British and Chinese University Students (ABACUS) van de University of Bristol. Met een sterk probleemoplossend vermogen en brede interesse wil hij awareness creëren voor racisme tegen mensen met een Aziatisch uiterlijk of origine. Als bestuurslid redactie ondersteunt hij de content creatie binnen Asian Raisins.

Asian Raisins - Jacky

Jacky Sett (he/him)

Bestuurslid Public Affairs

Momenteel student Rechtsgeleerdheid en Chinastudies. Met behulp van zijn sociale vaardigheden hoopt hij mensen bij elkaar te brengen door middel van hoor en wederhoor. Met zijn bijdrage aan Asian Raisins hoopt hij te zorgen voor een inclusief Nederland.
Amy Cheung

Amy Cheung (SHE/HER)

Bestuurslid communicatie

Amy heeft een achtergrond in Interculturele Communicatie en International Management. Als bestuurslid communicatie zet ze zich in om Asian Raisins op de kaart te zetten. Op deze manier wil zij bijdragen aan de vereniging en representatie van Aziatische Nederlanders, om zo de uitsluiting van Aziatische Nederlanders tegen te gaan.

Asian Raisins - Nick Iconick

Nick Iconick (he/him)

Algemeen Bestuurslid

Multimedia goeroe die zich uit via design, fotografie, videografie en schrijven. Vrijetijdstaalnazi, sneakerfanaat en strijder voor een inclusieve wereld. Eén wij samen staat sterker dan tien keer ik.

Tamara

Tamara De Rochemont (she/her)

Penningmeester

Bezield voorstander van bewustwording en kennisdeling omtrent ‘Asian Racism’. Om die reden voelt zij zich verbonden met de mooie visie en missie van Asian Raisins. Met haar kennis en kunnen in Finance, Accounting & Control ondersteunt zij Asian Raisins bij alle financiële zaken.

TEAM CREATIVE

Alex Zhao

Alex Zhao (he/him)

WRITER / PUBLIC AFFAIRS

Coördineert de Written Content van Asian Raisins. Als sinoloog afgestudeerd aan de Universiteit Leiden bestudeert hij in zijn vrije tijd de Chinese geschiedenis en schrijft daar ook artikelen over.

Queeny Ly

Queeny Ly (SHE/HER)

creative / MODERATOR

Is op dit moment bezig om zichzelf om te scholen tot schoonheidsspecialiste. Ook zij is van mening dat de maat vol is, en dat er actie moet worden ondernomen tegen Asian racism. Ze is actief in het creative team en ondersteunt haar te gekke teamgenoten waar nodig.

Songkie Lie (he/him)

content / webmaster

Freelance UI/UX Visual Designer en beheerder van de ‘Asian Raisins‘-site dat samen met zijn team content bedenkt om awareness te creëren binnen Nederlandse maatschappij. Hiermee draagt hij bij aan een jong getalenteerd team in de strijd tegen discriminatie en racisme.

Everest Thung

Everest Thung (he/him)

CREATIVE / IT / SOCIAL TECH

Creatieve denker met het hart in de Transport- en IT-wereld, momenteel werkzaam als taxi-ondernemer en buschauffeur. Adviseert en ondersteunt Asian Raisins waar nodig en wil mede-Asians aansporen om zich meer te laten zien en ook om zich meer met elkaar te verbroederen: Show Yourself!

Aimée (SHE/HER)

writer

Met een achtergrond in Chinastudies is Aimée momenteel premaster student Visual Ethnography (onderdeel van Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie). Ze houdt zich bezig met sociaal-maatschappelijke vraagstukken omtrent gender, feminisme, anti- racisme, discriminatie, duurzaamheid en elke andere vorm van structurele ongelijkheid. Als schrijfster binnen het Asian Raisins team hoopt zij heteronormatieve structuren bloot te stellen en strijdt zij voor een eerlijkere wereld.
Asian Raisins - Yong

yong zhao (he/him)

moderator

Restaurant Manager en actief lid van Chinese Student Association Erasmus University Rotterdam (CSA-EUR). Hij is heel erg sociaal en past zich aan voor iedereen. The happiest people I know are those who lose themselves in the service of others.

Vincent Yeers

Vincent Yeers (he/him)

PUBLIC AFFAIRS

Student politicologie, politiek actief, hij is van Chinese afkomst en behoort tot de Oeigoerse etnische groep. En hij is ook de mede-initiatiefnemer van de petitie “wij zijn geen virussen”. Verder is hij ook erg gefocust op het onderwerp seksualiteit/gender.

Julien Van Wallenburg

Julien van Wallenburg (he/him)

SOCIAL POLICY

Julien volgt de opleiding Social Work met als doel om in de hulpverlenende sector jongeren perspectief te bieden d.m.v advies, begeleiding, beleid of directe omgang in de samenleving. Julien heeft een Aziatische achtergrond en versterkt het Asian Raisins team omdat hij de jeugd een stem wil geven in de strijd tegen racisme jegens Aziatische mensen.

Tuan Vo

Tuan Vo (he/him)

MODERATOR

Tuan is moderator van Asian Raisins en Crimes Against Asians van NextShark, een internationale nieuws website gericht op Aziaten met maandelijks meer dan 3 miljoen lezers.

Roos Smeets

Roos Smeets (SHE/HER)

writer / social media

Studeert Communicatie & Multimedia design aan de Haagse hogeschool en maakt gebruiksvriendelijke producten. Zij is het zat om alleen maar stereotypes te zien van Aziatische mensen in de media en wil daar samen met Asian Raisins verandering in brengen.

Asian Raisins - Lisa

Lisa Alman Yapari (SHE/HER)

Writer / MODERATOR

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in de Randstad. Lisa is derde generatie Peranakan Chinees met diepe roots in Nederlands-Indië. Ze studeerde rechten en cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht voordat ze moest stoppen wegens een chronische ziekte. Ze is thuismoeder van een heerlijke dochter.  

Asian Raisins - Janet Ly

janet ly (SHE/HER)

writer / social media

Als masterstudent Linguistics: Taal- en Spraakpathologie en afgestudeerd logopedist, heeft Janet affiniteit met taal, communicatie en het helpen van mensen. Ze ondersteunt Asian Raisins op diverse vlakken met als doel het streven naar een inclusieve, liefdevolle wereld.

lisanne ouwehand (SHE/HER)

team member

Momenteel laatstejaars vwo-leerling die haar steentje bij wil dragen aan de bestrijding van racisme en een inclusieve wereld (en graag leert hoe). In China geboren, geadopteerd en opgegroeid in Nederland.

Asian Raisins - Thu

THU bui (SHE/HER)

writer

Thu was born and raised in Saigon, Vietnam and currently resides in the Netherlands. An explorer at heart, she constantly seeks out to understand human experience, especially those who belong to minority groups. Thu likes to bring ideas and stories to life through her writing, and is especially keen on promoting the Asian community in Western societies.

Anouk

ANOUK (SHE/HER)

MODERATOR

Anouk is geboren in Zuid-Korea, maar geadopteerd door Nederlandse ouders. Ze is een fervent dierenliefhebster, gepassioneerd personal trainster, gewichtsconsulente en ook is ze een gediplomeerd Helpende Zorg & Welzijn die gewerkt heeft bij een zorginstelling. Anouk helpt Asian Raisins met de opzet en het modereren van de Facebook groep Asian Raisins Adoptees.

Sjors de Heuvel (he/him)

writer

Mark den hollander (he/him)

writer

Freelance journalist, is sinds kort een eigen media- productiebedrijf begonnen. Kan slecht tegen onrecht en waardeloze argumenten. Heeft zich aangesloten bij Asian Raisins om racisme te bestrijden en kritisch te kijken naar alle partijen.

kim-hartgring

Kim Hartgring (she/her)

Writer

Zij is van mening dat er nog te veel onwetendheid is rondom racisme tegen Aziatische Nederlanders / Aziaten in Nederland. Als studente journalistiek houdt zij zich bezig met het juist overbrengen van informatie. Ze wil door het schrijven bij Asian Raisins meer awareness creëren. Ze hoopt Nederland zo een stukje inclusiever te maken.

jouw naam hier?

team member

Wil jij bijdragen aan het duurzaam maken van het Aziatische-Nederlands geluid en binnen een gemotiveerd en multidisciplinair team een echte impact maken? Mail ons!

TEAM IT

CEVIN (he/him)

WEBMASTER

Web analist en developer die werkzaam is als zelfstandig IT’er. Wil graag bijdragen aan de professionalisering van de online presence van Asian Rasians. Bij de organisatie is Cevin betrokken bij het beheren en verbeteren van de website.

Destanny Lelipaly (SHE/HER)

WEBMASTER/SEO-SPECIALIST

Contentmanager via een online content bureau voor verschillende organisaties. Met haar technische achtergrond helpt ze Asian Raisins met het beheren en optimaliseren van de website. Met Asian Raisins wil zij vooral haar cirkel van invloed vergroten en meer bewustwording creëren rondom racisme en discriminatie.